My jsme důkazem, že tolerovat to opravdu nemusíme

My jsme důkazem, že tolerovat to opravdu nemusíme

U nás na bio farmě je pořád, co dělat. Každý den sbírám koš rajčat, cukety, patizóny, květáky a papriky. Okurky a patizóny už jsou poslední, ale brzy budou kukuřice, máslové dýně a růžičková kapusta. Už se těším 😉 A je to přesně tak, jak napsala paní Ivanka v komentáři. Jsou to poklady, protože kvalita ovoce a zeleniny, jejich způsob pěstování a ošetřování je naprosto alarmující. Je zajímavé, že já žádné postřiky nepoužívám, pěstuji udržitelným způsobem a permakulturně a výnosy jsou obrovské. Myslím, že to je samo o sobě k zamyšlení 😉 Když jde pěstovat zdravé ovoce i zeleninu, neničit nám zdraví i planetu, proč to asi zemědělci nedělají? Já místo postřiků vysázím pelargonie, afrikány a svízel, mulčuju řeřichou, jeletelem a vlastní šťepkou z odpadu v lese. Tak proč v obchodě najdeme jen chemicky upravené výpěstky? A proč jsme ochotni všechnu tu chemii potom konzumovat? Leda by v tom byl jiný záměr, co říkáte?

My jsme důkazem, že tolerovat to opravdu nemusíme … Rozhodnout se ovšem potřebuje každý sám za sebe 😉

S láskou a zodpovědností Tínka