Vyrobit si domácí máslo zabere jen 3 minuty

Vyrobit si domácí máslo zabere jen 3 minuty

Vyrobit si domácí máslo zabere jen 3 minuty. Když výrobu vychytáte, tak jako já, budete nadšení. Z 1 litru smetany je 407g másla a ještě vám zbyde cca 400ml syrovátky na výrobu např. tibetského kefíru mladí. Smetanu stačí přešlehat až se oddělí tuk od syrovátky, osolit a dát do máslenky. Já tam dávám pečící papír, který zítra vyndám a luxusní domácí máslíčko je hotové. Taky můžete přidat např. rozmarýn, pažitku nebo šalvěj dle chuti. Fantazii se meze nekladou. K němu doporučuji domácí kvaskový žitný chléb a domácí marmeládu. Dobrou chuť 🙂 a pokud se vám recept líbil, budu ráda když pošlete sdílením dál. S láskou Tínka